dimanche 28 décembre 2008

Biscuits aux pépites de chocolat et au beurre d’arachide (sans farine)


Voici une recette que ma très chère copine Patricia a partagée avec moi. Hé oui ! Vraiment des biscuits sans farine. Ils ont disparus très vite. Comme tout d'ailleur chez moi...

Ingrédients

1 tasse de beurre d’arachide
1 tasse de cassonade
1 c. à thé de bicarbonate de soude
2 œufs battus
1 ½ tasse de pépites de chocolat

Préparation

Dans un bol, mélanger le beurre d’arachide avec la cassonade et bien dissoudre.
Incorporer les oeufs et le bicarbonate.
Ajouter les pépites de chocolat.
Préchauffer le four à 375° F.
Utiliser des plaques à biscuits, recouvertes de papier parchemin.
Déposer la pâte par cuillerées à table (comble) sur une plaque à biscuits et cuire les biscuits pendant 8 minutes (pas plus) sur la grille du haut. Laisser refroidir avant de retirer de la plaque à biscuits.
Donne environ 20 biscuits.

Bon appétit! Ginette ☼

Source : Ma copine Pat

3 commentaires:

Blanc-manger a dit...

Des biscuits sans farine...on aura tout vu!

Anonyme a dit...

Ginette, as promised the recipe for Cherry Chews
Catherine (Palliative Care Residence)

1 cup flour
1 cup rolled oats
1 cup brown sugar
1 tsp soda
1/4 tsp salt
1/2 cup butter
2 eggs
1 cup brown sugar
1/2 tsp almond extract
2 tbsps flour
1 tsp baking powder
1/2 tsp salt
1 cup coconut
1 cup well drained cherries, halved
1/2 cup pecan halves

Heat oven to 350.
Mix flour, oats, 1 cup brown sugar, soda and 1/4 tsp salt. Add butter and mix until crumbly, first with a fork, then with fingers.
Press mixture into bottom of a greased 13X9X3 inch pan. Bake for
10 minutes.
Beat eggs, stir in 1 cup brown sugar and almond extract. Mix
flour, baking powder and 1/2 tsp salt and stir in. Ad coconut and cherries and stir to blend.
Pour over first mixture and spread evenly. Sprinkle with pecans. Return to oven and bake 25 minutes until slightly browned. Cool and ice with cherry-almond icing. Cut in squares or bars to serve (Makes 2 dozen 11/2 X 3 inch bars)


Cherry-Almond Icing
3 tbsp soft butter
2 cups icing sugar
2 tbsp marashino cherry juice or as much as needed for spreadable icing
1/4 tsp almond extract
Blend butter and sugar. Add cherry juice and almond extract, using enough juice to make the icing easy to spead.
Stir until smooth.

Enjoy! Hope to see you soon.

Ginette a dit...

Thank you SO MUCH Catherine. I really enjoyed meeting with you at the palliative care center residence this week. It is such worthwhile to be able to go there and help with our time.

I will definitely try this recipe very soon.

Take care and hope to see you soon again.

Ginette :-)